Frans Leharplein, Eindhoven

Boven de Blokker op de hoek van het Franz Leharplein en de Hoogstraat in Eindhoven `zijn 8 appartementen gerealiseerd. Het oorspronkelijke pand is gebouwd in de jaren 70 voor kruideniersbedrijf de Gruyter en de afgelopen decennia al in gebruik als filiaal van Blokker. Boven dit winkelpand was er voldoende ruimte voor 8 appartementen en een gezamenlijke daktuin. De pand is volledig ingepakt met gevelisolatie en afgewerkt met minerale steenstrips.

Claver Real Estate heeft een deel van het pand omgebouwd tot woningen. De begane grond en een deel van de eerste verdieping worden nog steeds gebruikt door Blokker. In de rest van het gebouw zijn 8 appartementen gemaakt met een gemeenschappelijke daktuin. De oude bovenverdieping was vanwege de magazijnfunctie een beetje een doorn in het oog. De gevel van baksteen paste niet bij de rest van de gebouwen in de straat. Daarom is er een nieuwe gevel voor gezet met unieke metselwerkdetails in horizontale en verticale strepen.

Nieuw energielabel

De nieuwe gevel is niet alleen mooier, maar ook beter geïsoleerd en voorzien van hoogwaardige kozijnen. Daardoor hebben de appartementen energielabel A+++. De nieuwe appartementen hebben ook verdiepingshoge Franse balkons met uitzicht op het plein.

Bijzondere materialen

Willems heeft de gevel voorzien van een StoTherm Classic buitengevelisolatie systeem. De gevel is grotendeels voorzien van minerale gevelstrips met een bijzonder lang formaat in een oranje/rode/bruine kleurstelling. Deze gevelstrips zijn in verschillende verbanden verwerkt, waardoor de gevel een speels en modern uiterlijk heeft gekregen. Daarnaast zijn de schuine vlakken naast de raampartijen voorzien van stucwerk in nagenoeg dezelfde kleur als de kozijnen, zodat het beeld in één geheel is samengesteld.

 

Heb je een vraag over dit project? Stel jouw vraag via onderstaand formulier.