De Majoor, Eindhoven

Stayinc. bouwt 59 appartementen in Eindhoven aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Dit project heet "De Majoor" en is het laatste deel van het plan "De Grijze Generaal". De naam "De Grijze Generaal" heeft verschillende betekenissen: Het staat voor de hoge kwaliteit en uitstraling van de gebouwen en het verwijst naar de ligging in de Generalenbuurt in Eindhoven. 

De Majoor biedt moderne appartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Het gebouw heeft 3 tot 5 verdiepingen en past goed bij de rest van de wijk.


Update april 2024

Op het project De Majoor is inmiddels de buitenzijde volledig voorzien van minerale gevelstrips. Dankzij de grote inspanningen is de gevel voorzien van een prachtig samenspel van patronen, waardoor het gebouw een speels uiterlijk heeft verworven. Ook de kleurstelling is bijzonder mooi geslaagd. De stukadoors van Willems hebben inmiddels ook de sierpleister aangebracht in de galerijen. De kleur die men hiervoor heeft uitgezocht is RAL 1002, oftewel zandgeel. Deze kleur harmoniseert met de kozijnen en geeft daarentegen ook een mooi maar passend contrast ten opzichte van de buitengevels


Update maart 2024

De dorpels, volledig vervaardigd uit StoDeco, worden op locatie geschilderd met de StoColor Maxicryl in kleur. Op de bouw van De Majoor worden deze gemonteerd.

 

De dorpels geven een extra bijzonder uiterlijk aan het resultaat, zeker door de opvallende groene kleur, gekozen door architectenbureau Inbo uit Eindhoven.

 

Bij de entree zullen ook StoDeco letters worden toegepast, ook geschilderd met de StoColor Maxicryl.


Update februari 2024

Onze steenstripplakkers zijn begonnen met het verwerken van de minerale gevelstrips op de mortelweefsellaag. Het gebouw krijgt nu écht vorm. De strips worden in twee verbanden geplakt. Ook is er een nuance aangebracht van grijze en groene strips. 


Update januari 2024

Willems Stucadoor- en Afbouwbedrijf is gestart met de werkzaamheden op De Majoor in Eindhoven. De eerste stap is het plakken van de isolatieplaten van EPS, daarna brengen wij een mortelweefsellaag aan en vervolgens verwerken we de steenstrips en het stucwerk. Ook de dorpels brengen we binnenkort al aan.


Update juni 2023

BanBouw heeft de opdracht verstrekt aan Willems Stucadoor- en Afbouwbedrijf voor de realisatie van 59 nieuwbouwappartementen De Majoor in Eindhoven. Willems gaat de gevels voorzien van het buitengevelisolatiesysteem, afgewerkt met minerale steenstrips in verschillende kleuren en verbanden, glad stucwerk en Deco-elementen voor de dorpels en de belettering bij de entree.

Heb je een vraag over dit project? Stel jouw vraag via onderstaand formulier.